A Random Image
Civil szervezetek Faluszépítõ kör története

A Kreatív Kör 2006-ban alakult meg Dugár Györgyné, Marika (iskolánk pedagógusa) vezetésével. Az õ kezdeményezésére kezdtük szervezni az Adventi vásárt, és vezetésével készítettük el az elsõ adventi és húsvéti díszeket.

2010-ben a Kreatív klubból alakultunk át, azzal a céllal, hogy ne csak díszeket és ajándéktárgyakat készítsünk, hanem a falu gondozásában és szépítésében is kivegyük részünket. Így új név mellett, új elhatározásaink, céljaink lettek.   Még csak 8-9 tagja volt a csapatnak.  Szeptember elején árvácskákat ültettünk a faluban, az iskola elé szalma bábukat készítettünk.  Majd késõbb a gondozatlan sírokat tettük rendbe a temetõben a falu lakóinak segítségével, ekkor bõvült egyesületünk létszáma pár lelkes aktivistával.  A munka mellett egy õszi asztalterítõ versenyen vettünk részt.  A tél közeledtével készültünk az adventi idõszakra, koszorút fontunk, karácsonyi vásárt rendeztünk. Kezdeményezésünkre gyúltak ki a házak ablakain az adventi fények.

2011-ben a Virágos Magyarország versenyre készültünk, ezért sokkal több munkák volt, mint a tavalyi évben. A buszmegálló elõtti parknál virágokat ültettünk, a bolt elõtti virágokat tettük rendbe.  Beneveztünk a falunapi fõzõversenyre, ahol a 3. helyezést értük el. Az õsz közeledtével több szalmabábut helyeztünk el a falu egyes pontjain.  Terményszobor alkotó versenyt hirdettünk, nagy örömünkre szolgált, hogy községünkben sokan megmeredtették magukat, szenzációs alkotások készültek. Hagyományteremtés céljából megrendeztük az 1. Tökfesztivált, sok érdekes program, tökös ételek várták az odalátogatókat. Befejezõdtek az õszi munkálatok, tevékenységünk nem volt hiábavaló, mivel elnyertük a legvirágosabb falu címet, így Lövõ képviseli országunkat Európában a 2012-es versenyen. Tudtuk ez nagy kihívás számunkra, még nagyobb erõfeszítésre, még több dolgos kézre lesz szükségünk. Elkezdtünk készülõdni az adventi vásárra, kreativitásunk határtalan, így rengeteg kis ajándéktárgyat, díszt kreáltunk.  Elkészítettük a falu adventi koszorúját. Majd sorra gyúltak ki a fények a faluban.

Beköszöntött az újév.

 


Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

<<  2019. november   >>
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Hírlevél
Név
Email cím

Támogatott böngészôk: