A Random Image
Civil szervezetek Vöröskereszt bemutatkozás

Községünkben a vöröskeresztes szervezet több évtizede működik.

Taglétszámunk folyamatosan növekszik, aktivistáink egyre rutinosabban végzik a rájuk háruló munkát.

Fő feladatunk a véradásszervezés, melyet korábban, évi két alkalommal, 2009-től pedig, évi háromszor szervezünk meg. 
A község létszámához képest kiemelkedő számban vesz részt a lakosság a véradásban. Ehhez a létszámhoz csatlakoznak még Nemeskér és Völcsej véradói is. Tavaly, és a megelőző években jelentős számban adtak vért községünkben a ROTO-CERTA cég dolgozói is. 2012. márciusában a ROTO-ban önálló véradó napot szerveztek. A 101 fő véradóhoz szívből gratulálunk!
Gyakori, hogy az iskolások, óvodás gyerekek elkísérik szüleiket a véradásra. Minden bizonnyal ez az oka, hogy 25 – 30 család is van Lövőn, ahol a szülők, és 1 – 2 – 3 gyermekük is rendszeres véradó. A véradásra először jelentkezők száma évről évre 10 – 12 fő. Köztük van az, az évi 4 – 6 fiatal, akik a „18. születésnapodat ünnepeld véradással!” felhívásunkra jelentkeznek.
A Véradók Napjához (november 27. ) kapcsolódó Véradó Ünnepségünkön, évente köszöntjük az első véradókat, és azt a 35 – 40 jubiláló véradót, akik 10. 20. 30. 40. 50., sőt, 60. 70. alkalommal nyújtották karjukat véradásra, a betegek érdekében. Ehhez a szép eredményhez, az elkötelezett véradókon, példamutató családokon kívül, a véradásszervezők és a vöröskeresztes tagság munkája és az Önkormányzat odaadó támogatása is hozzájárul. A személyes meghívás, a véradók gondoskodó vendégül látása, a baráti hangulat megteremtése, az elismerést sugalló apró ajándékok elkészítése, sok munkát, nagy összhangot kíván a szervezőktől. A jubiláló véradók anyagi elismerése pedig, az Önkormányzat nagyrabecsülésének a jele. 
Az ünnepség estéjén tartott Véradók Báljának célja, a véradók és vöröskeresztesek közösségének erősítésén kívül, az anyag bevétel megszerzése is. E bevétel teszi lehetővé, hogy szervezetünk, saját pénzéből járulhasson hozzá a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásához, legyen az a soproni vöröskereszt által szervezett üdülés, vagy a helyi általános iskola valamelyik nyári tábora. A vöröskereszt gyermektáborát nem csak anyagi eszközeinkkel, hanem két tagunk személyes munkájával is támogatjuk. Madarász Enikő tanítónő, és Mészárosné Lökkös Ildikó óvó néni rendszeresen vállalnak gyermekfelügyeletet az említett nyári táborban. Köszönet érte!

Az idősek megbecsülése úgyszintén fontos feladatunk. 
Az őszi ünnepség megszervezése, a fellépő gyerekek és felnőttek irányítása, a vendéglátás lebonyolítása többnyire a vezetőségre, legfőképpen titkárunkra, Mészárosné Lökkös Ildikóra hárul. Az ő elkötelezett szervező munkája nélkül, egyetlen feladatunkat sem tudnánk ilyen színvonalasan teljesíteni. Ildikó, a soproni és Megyei Vöröskeresztes Szervezet, és Lövő Önkormányzatának elismerésén kívül a vöröskeresztes tagság és a lakosság elismerését és szeretetét is élvezi. Köszönjük a munkádat!
Szélesebb összefogást kíván a karácsonyi ajándékcsomagok összeállítása, amelyből a tagság is szép számmal veszi ki a részét. Az idősek felkeresése, megajándékozása egy adventi hétvégén, az aktivisták feladata. Évente, kb. 140, 70 év feletti nénit és bácsit keresünk fel az Önkormányzat ajándékcsomagjával. Utánpótlásunk, a gyerekek nevelése érdekében, és az öregek örömére, a csomagokat iskolás gyerekek kíséretében visszük az idősek otthonába. Legtöbben szívesen fogadnak bennünket egy kis beszélgetésre is.

Közösségi rendezvényeinken, magunk is szívesen beszélgetünk, utazunk, főzőcskézünk egymással és vendégeinkkel. Szívesen bővítjük társaságunkat, szeretettel fogadunk minden hozzánk csatlakozni vágyót.

Bízunk abban, céljainkat, feladatainkat megismerve, egyre többen vállalnak közösséget szervezetünkkel, csatlakoznak társaságunkhoz.

Szeretettel várjuk új vöröskeresztes tagok jelentkezését!


Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

<<  2019. november   >>
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Hírlevél
Név
Email cím

Támogatott böngészôk: