A Random Image
Entente Florale - 2012.
2012-09-21 15:15:08   ·   írta: Hollósi Gábor

Lövő a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny falvak kategóriájának tavalyi győzteseként vívta ki a jogot az európai versenyen való induláshoz, ahol ezüst fokozattal díjazták. – Természetesen örülnek az eredménynek, főleg azért, mert az európai uniós országok többségében már elterjedt a környezettudatos életmód, nálunk viszont még különlegesnek számít – mondta el a sikeres szereplést kommentálva Balics János polgármester.

 

Balics János polgármester (középen) a nemzetközi díjátadó gálán.
Balics János polgármester (középen) a nemzetközi díjátadó gálán. A nemzetközi verseny nem csupán arról szólt, hogy több virág legyen a településeken, hanem a környezettudatosság népszerűsítéséről, a közösség összefogásáról és az ifjúság bevonásáról is. – Lövőn ezzel nincs probléma, hiszen évek óta „zöldóvodánk" van, az iskola pedig kiérdemelte az „öko" minősítést. 

A lakosság is kiveszi részét a munkából, hiszen már öt éve nevezünk a versenyre, összefogás nélkül nem juthattunk volna eddig. Ez a verseny számunkra sem csak a virágokról szól. Az emberekre hat a környezetük, vagyis ha látják, hogy a szomszédjuk előtt szép a kert, akkor ők is törekednek saját lakhelyük megszépítésére. S ami még örvendetesebb, a Faluszépítő Kör keretében a köztereket is a sajátjukéhoz hasonló odafigyeléssel gondozzák – tette hozzá a polgármester. 

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy Lövő nagyszerűen képviselte Magyarországot a település tisztaságával, rendezettségével, a lakosság érezhető részvételével a fenntartási munkák során, a környezettudatos oktatással és magas szintű szolgáltatások nyújtásával. Ráadásul úgy értek el szép eredményt, hogy nem rendelkeznek különösebb turisztikai látványossággal. 

A polgármester hozzátette, azzal, hogy elérték ezt az eredményt, még nem végeztek. Bár a következő tíz évben nem indulhatnak hasonló európai versenyen, továbbra is figyelni fognak a rendezett, kulturált, virággal díszített környezetre. Idén pedig van még ok az izgulásra. Októberben lesz ugyanis a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny eredményhirdetése, melyre szintén nevezett a falu.

forrás: http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/lovo_verseny_nem_csak__a_viragokrol/2298639/

Több kép a díjátadásról: http://www.fotokinolinders.nl/florale/

A nemzetközi zsűri magyar nyelű értékelése: http://lovo.hu/rendeletek/Onkormanyzat/Entente_Florale_EU_ertekeles.pdf


Hozzászólások (csak regisztált tagok szólhatnak hozzá a hírhez):
Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

<<  2020. február   >>
H K Sz Cs P Sz V

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Hírlevél
Név
Email cím

Támogatott böngészôk: